LG prezinta ecranul viitorului smartphone emblema inainte de lansarea dispozitivului

29

Probabil ca punctul central al viitorul LG G4 va fi ecranul, intrucat compania a decis sa prezinte display-ul inaintea lansarii efective a dispozitivului. Firma a decis ca a inceput productia unui nou ecran qHD LCD cu dimensiuea de 5.5 inci.

 

Diplay-ul ofera o rezolutie de 1.440 x 2.560 pixeli si o densitate a pixelilor de 538 ppi, iar gamut-ul de culoare este 120%, ceea ce permite fisarea de culori mai fidele si mai bogate. In prezent, cele mai multe ecrane de pe piata au un gamut de 100%, iar LG sustine ca a reusit sa mareasca capacitatea cu 20% prin combinarea chip-ului LED albastru cu fosfori rosii si verzi, nu galbene asa cum se intampla in cazul celorlaltor ecran LCD. Compania mai sustine ca ecranul ofera un raport de contrast cu 50% mai bun decat celelalte ecrane qHD si este cu 30 de procente mai luminos, fara sa consume mai multa enegie.

 

Ecranul foloseste lumina UV pentru a reda nuante de negru mai adanci si imagini mai bine conturate. In plus, procesele de constructie a staturilor ecranului previn irosirea de lumina prin alinierea uniforma a cristalelor lichide. LG sustine ca a integrat in ecran Advanced In-Cell Touch (AIT), ceea ce il face atat de sensibil incat rapunde comenzilor chiar si atunci cand este ud. Ramane de vazut cum se comporta efectiv ecranul odata cu lansarea LG G4 care va avea loc pe 28 aprilie.

 

Πηγή: Engadget