LG Nexus 5 ar urma sa aiba Android 4.4 KitKat si s-ar putea lansa pe 14 octombrie

28

Potrivit mai multor publicatii online specializate pe tehnologie, LG si Google vor lansa oficial LG Nexus 5, cu sistem de operare Android 4.4 KitKat, pe 14 octombrie. Aceasta data corespunde si evenimentelor trecute pe care Google le-a tinut pentru gama Nexus, intrucat toate au avut loc in luna octombrie, dar compania nu a confirmat oficial zvonurile.

Nexus 5 are capabilitati de incarcare wireless Qi, astfel ca utilizatorii vor putea sa aseze telefonul pe punctul de incarcare, iar acesta se va incarca fara a mai fi nevoie de fir. In plus, LG Nexus 5 va suporta conexiuea LTE, va fi echipat cu NFC si Bluetooth 4.0, CDMA / EVDO rev A. In ceea ce priveste folosirea retelei mobile, dispozitivul va beneficia de pentabanda DC-HSPA+ si quadbanda GSM/EDGE.

Pe langa dotarile mentionate mai sus, LG Nexus 5 va avea un display cu o diagonala de 4.96 inci, de unde si cifra 5 din denumirea gadget-ului. Ca dimensiuni, noul smartphone va avea 131.9 mm x 68.2 mm si va incorpora un procesor Snapdragon 800.

Daca Nexus 5 va primi Android 4.4 KitKat la jumatatea lui octombrie, inseamna ca si celelalte dispozitive Nexus vor urma sa fie actualizate la acest sistem de operare. Ca noutati pe care Android 4.4 KitKat le va aduce, se asteapta un nou sistem de partajare al ecranului, update-uri pentru Miracast, o noua aplicatie Gallery Visualisation si noi protocoale pentru fisierele animate. In plus, probabil va fi imbunatatita si functia de notificari si widget-urile. De subliniat ca, probabil, culoarea albastra, presetata a mediului de lucru in versiunile anterioare sistemului de operare, va fi modificata cu alte palete de culori.

Πηγή: Pocket-Lint