LG lanseaza un monitor touchscreen de 23 de inci pentru Windows 8

25

LG lanseaza LG Touch Monitor 10, un ecran touchsceeen  care permite utilizatorilor de PC-uri sa controleze functiile sistemului de operare Windows 8 prin atingere. Display-ul suporta actiunea simultana cu toate cele 10 degete care pot muta sau roti diverse obiecte de pe ecran.

LG Touch Monitor are o dimensiune de 23 de inci si poate fi folosit si cu un creion stylus special. De asemenea, noul dispozitiv cuprinde un panou de control In-Plane Switching (IPS) si dezvolta o rezolutie de 1920×1080 pixeli. Tehnologia IPS reduce la minim intarzierile de raspuns ale ecranului, eficientizand astfel sistemul.

Desi compania nu a oferit pana acum niciun fel de date cu privire la pret, se stie ca produsul va incepe sa fie comercializat in Coreea, incepand cu luna noiembrie, apoi in Europa si alte regiuni.

Este foarte posibil ca utilizatorii Windows 8 sa fie usor de convins sa folosesca ecrane tactile pentru sistemele de tip desktop, intrucat sunt obisnuiti cu acest tip de interactiune de pe smartphone-uri si tablete. Totusi, adoptarea rapida a acestor tip de display-uri depinde foarte mult si de preturile la care acestea vor fi comercializate. Este de asteptat ca LG Toch Monitor 10 sa aiba un pret destul de competitive, mai ales daca va fi lansat pe piata in preajma sarbatorilor de iarna.

 

Sursa: TGDaily