LG lanseaza Nuclun, primul sau procesor pentru smartphone-uri

17

LG a intrat pentru prima data pe piata procesoarelor si a lansat primul sau procesor pentru smartphone-uri, numit Nuclun. Procesorul va alimenta dispozitivul LG G3 Screen, gadget creat special pentru piata din Coreea.

 

Nuclun este primul procesor care este construit pe o arhitectura octa-core cu tehnologia big.LITTLE a ARM. In plus, procesorul are capabilitati de conectare la retele LTE-A Cat.6, iar tehnologia big.LITTLE ii permite sa functioneze optim in cazul multi-tasking-ului.

 

Procesorul Nuclun patru nuclee ARM Cortex-A15 de 1.5 GHz pentru procesele mai solicitante si patru nuclee ARM Cortex-A7 de 1.2 GHz pentru sarcinile mai putin solicitante. Numarul de nuclee care lucreaza simultan poate fi ajustat in functie de nevoi, fie pentru performanta maxima, fie pentru economisire de energie.

 

Nuclun a fost conceput pentru a suporta urmatoarea generatie de retele 4G, LTE-A Cat.6, si viteze maxime de descarcare de 225 MB/s, dar si suportul pentru actualele retele 4G va fi mentinut. Acest procesor va oferi LG “o flexibilitate mai mare” in viitor in ceea ce priveste strategia pentru dispozitivele mobile.

 

In ceea ce priveste smartphone-ul LG G3 Screen, acesta incorporeaza un ecran de 5.9 inci IPS fullHD, ruleaza Android 4.4 KitKat, iar suportul pentru retelele LTE-A Cat.6 ii permit viteze de descarcare de trei ori mai rapide decat in cazul retelelor 4G normale. Desi LG a anuntat specificatiile tehnice oficiale pentru acest smartphone, nu a oferit niciun fel de imagine cu dispozitivul.

 

Este de precizat ca, desi procesorul Nuclun este un pas inainte pentru LG, ramane de vazut daca va fi un succes pe termen lung, asa cum sunt procesoarele Exynos ale Samsung.

 

Πηγή: The Inquirer