LG incepe productia de ecrane curbate pentru a iesi din tipare

30

LG a inceput productia de masa pentru ceea ce numeste “primul ecran OLED flexibil, pentru smartphone-uri, din lume”. Acest ecran flexibil este similar cu un ecran OLED normal, dar este construit pe baza unor substante plastic, nu din sticla, ceea ce permite LG sa il foloseasca intr-o forma concava.

Desi existau zvonuri ca un smartphone cu acest tip de ecran va fi lansat in noiembrie, unul dintre oficialii LG a declarat ca obiectivul companiei este “sa lanseze noi produse cu o performanta sporita si design diferit anul viitor”. Compania nu a oferit niciun detaliu oficial cu privire la marimea display-ului acestui tip de dispozitive, insa zvonurile spun ca smartphone-urile vor fi echipate cu un ecran de 6 inci care va fi cel mai subtire si cel mai usor display existent pe piata.  In ceea ce priveste modul in care acest display va fi curbat, LG a declarat ca ecranul va avea un grad de curbura de 700 de milimetri. Aceasta curbura este destul de importanta, tinand cont ca este de trei ori mai pronuntata decat curbura smartphone-ului Galaxy Nexus.

Lansarea unui astfel de ecran pentru dispozitivele mobile este doar primul pas din inceperea unei noi ere la capitolul design. Samsung a anunatat deja ca va lansa un smartphone cu eran curbat luna aceasta, asa ca LG si Samsung vor concura din nou, de data aceasta pe un plan nou. Recent, pe internet au ajuns imagini cu ecranul curbat al Samsung, care se curbeaza pe orizontala, nu pe verticala, ca cel al LG.

Totusi, se simte deja o reorientare catre design-uri inovatoare care sa sparga stereotipurile de ecran dreptungiular si plictisitor. Aceste schimbari nu fac decat sa pregateasca drumul catre noi concepte si forme in viitor.

Πηγή: The Verge