LG ar putea scoate la vânzare noul vârf de gamă G6 cu o lună mai devreme

- Adrian Ungureanu
288

Sud-coreenii de la LG par destul de hotărâţi să facă din 2017 un an în care noul lor vârf de gamă să fie un hit în vânzări, iar pentru a vinde cât mai multe unităţi vrea să aducă telefonul în magazine mai devreme decât era aşteptat, poate chiar cu o lună.

Prezentarea noului LG G6 ar putea avea loc la Mobile World Congress (MWC) 2017, ce are loc între 28 februarie şi 2 martie, la Barcelona. Tot cu ocazia acestui eveniment compania a prezentat şi modulul LG G5 de anul acesta. Apoi, planul este ca acesta să ajungă în magazine imediat în luna martie sau cel târziu la începutul lunii aprilie.

Doi factori ar fi putut determina această decizie. Primul este acela că LG vrea ca telefonul lor să aibă cât mai mult timp, în tot anul 2017, să fie vândut, iar al doilea, pentru a nu intra în competiţie directă cu viitoarele modele Galaxy S8, ce vor fi lansate de rivalii conaţionali de la Samsung Informaţiile existente, indică faptul că, noile modele Galaxy S8 vor fi prezentate în cadrul unui eveniment special, organizat la New York, la începutul lunii aprilie. Ceea ce ar însemna că telefoanele rivalilor vor ajunge mai târziu în magazine, oferind şansa lui LG G6 să fure ochii şi câtorva potenţiali clienţii ai Samsung.

Referitor la telefon, se întăreşte ideea că LG ar putea renunţa pentru acest model la sistemul cu module şi că sud-coreeni se vor concentra pe oferirea de servicii şi opţiuni populare la ora actuală, cum ar fi plăţile cu telefonul, încărcarea wireless şi carcase rezistente la apă.

Deocamdată, doar timpul ne poate arăta dacă într-adevăr aceasta va fi strategia adoptată de LG şi dacă va fi de succes. LG G5 a fost desemnat telefonul anului, la ediţia din 2016 a MWC, dar iată că nu a avut mare succes în vânzări. Poate o revenire la format clasic va aduce şi o revigorare a vânzărilor LG.