LG anunta baterii cablu, curbate si in trepte pentru viitoarele dispozitive cu ecran flexibil

14

LG Chem (Chemicals) anunta ca a inceput productia in masa a bateriilor curbate si ca acestea vor alimenta urmatoarele generatii de smartphone-uri LG cu ecran flexibil.

Compania a mai anutat ca va produce baterii care sa poata ocupa eficient orice ramasita de volum ramasa libera in interiorul carcaselor de smartphone, tableta, smartwatch sau ochelari AR. Pentru a realiza cele promise, LG Chem a proiectat trei modele de baterii: de tip cablu, in trepte si curbate. Cele curbate nu mai au nevoie de descriere, cele in trepte alimenteaza deja smartphone-ul LG G2, iar cele de tip cablu sunt practic subiectul acestei stiri. Acestea arata ca un cablu obisnuit, pot stoca energie si pot alimenta un consumator fie ca sunt tensionate, incovoiate, spiralate sau chiar innodate.

LG_G2_stepped_battery

Bateriile folosesc tehnologia “Stack&Fold”, brevetata de companie, iar rezultatele nu s-au lasat asteptate. Astfel, acumulatorul in trepte al lui LG G2 are o densitate cu 16% mai mare si ofera 3 ore in plus de functionare fata de bateria obisnuita care ar fi incaput in carcasa lui.

Πηγή: phonearena