LG a produs un ecran de smartphone cu margine ultrasubtire

18

Nimic nu se compara cu senzatia pe care o au unii dintre utilizatori atunci cand folosesc smartphone-uri dotate cu ecran cu o margine aproape inexistenta. E ca si cum ar tine in mana fotografia la care se uita in acel moment. Tot in aceasta idee, LG a lansat recent un ecran care are marginile ultrasubtiri si care este posibil sa ajunga pe smartphone-uri.

 

Ecranul foloseste tehnologia LCD si este unul fullHD. Marginea ecranului are doar 0.7 milimetri si este cea mai subtire din lume pentru ecranele din aceasta categorie. Display-ul a fost produs prin folosirea procesului Neo Edge, sustin cei de la LG. Asta inseamna ca panoul sensibil la atingere, iluminarea si circuitele pentru ecran sunt toate integrate intr-o singura unitate. Aceasta unitate are atat rezistenta la apa cat si rezistenta la praf. Aceasta integrare a panoului sensibil la atingere a fost posibila datorita folosirii tehnologiei Advanced In-Cell Touch (AIT) . Prin folosirea unui singur modul este posibila integrarea, iar ecranul LCD are nevoie de mai putin loc.

 

LG sugereaza ca productia de masa pentru acest model de ecran ar putea incepe in noiembrie. Primele ecrane de acest tip vor ajunge in China pentru ca, asa cum noteaza si compania, in China “cererea pentru smartphone-uri cu ecran mare este foarte puternica”, asa ca vor intra mai intai pe acea piata.

 

In imaginea care ilustreaza acest articol puteti vedea ecranul si comparatia marginii cu grosimea unui card de credit. Deocamdata, LG a produs doar ecrane LCD fullHD de 5.3 inci, dar cu singuranta vor exista si alte modele. Se spera ca aceste display-uri sa ajunga pe smartphone-uri din afara Chinei candva anul viitor.

 

Πηγή: Slashgear