LG a livrat aproape 60 de milioane de smartphone-uri in 2014

17

LG incepe sa isi consolideaza pozitia pe piata mai ales prin faptul ca smartphone-urile pe care le-a lansat recent (LG G2, Flex si G3) au fost primite bine atat de consumatori cat si de media. Rapoarte de vanzari din Korea sustin ca LG a livrat aproape 60 de milioane de smartphone-uri la nivel global in 2014.

 

Cifra reprezinta o crestere semnificativa comparativ cu numarul de smartphone-uri livrat in 2013, cand producatorul coreean a reusit sa vanda doar 47.6 milioane de smartphone-uri. Astfel, se poate observa ca LG a reusit sa creasca rata de vanzare cu 25.2 procente si are toate sansele sa devina al treilea producator de telefoane mobile la nivel global in anul 2015.

 

Anul trecut, LG a reusit sa urce pe locul patru in topul producatorilor de smarphone-uri, suflandu-le in ceafa celor de la Samsung (care au o cota de piata de 28%), celor de la Apple (care au o cota de piata de 16.4%) si celor de la Lenovo (care au o cota de piata de 7.9%). Locurile cinci si sase sunt ocupate de Huawei (5.9%) si Xiaomi (5.2%).

 

LG a anuntat ca anul acesta va lansa smartphone-uri care sa continue seria LG G Flex si G Flex 2. In plus, este de asteptat ca LG G4 sa fie si el adaugat in portofoliu. Zvonurile sustin ca G4 ar putea fi lansat chiar la evenimentul MWC 2015 care va avea loc la Barcelona.

 

Πηγή: PocketNow