Lenovo vinde un record de patru dispozitive pe secunda in timp ce pentru tablete si telefoane creste cererea

9

In contrast clar cu Dell si problemele pe care acestia le au, afacerea celor de la Lenovo inca prospera. Compania a vanzut un record de 29 de milioane de dispozitive trimestrul trecut al acestui an si a inregistrat cresteri cu doua cifre la nivelul vanzarilor si profitului.

Aceasta crestere semificativa aproape ca te-ar putea face sa crezi ca, pe o piata a vanzarilor de PC-uri in care totul a stagnat, Lenovo face ceva ilegal. Desigur, nu este cazul. Inca din vara cererile si vanzarile pentru tablete si smartphone-uri au depasit vanzarile de PC-uri. Acum, aceste vanzari combinate cu vanzarile de televizoare inteligente, totalizeaza aproximativ 15% din profitul inregistrat de Lenovo. Cele 15 procente par immense pe langa cifra de 8% inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut si doar 4% in aceeasi perioada a lui 2011.

Si la ramura de vanzari PC-uri Lenovo sta foarte bine. Compania detine aproape 18% din cota de piata si se pare ca firmele concurente au facut eforturi si au reusit sa ii impiedice expansiunea.

 

Πηγή: Engadget