Lenovo va folosi pentru telefoane doar brandul Moto

41

Compania chineză Lenovo va folosi pentru telefoane doar brandul Moto sau Motorola – conform unei informații care provine de la oficialii companiei. Mișcarea vine după ce divizia de mobile Lenovo nu a reușit să atingă targeturile propuse după achiziția Moto și acum coducerea companiei va lăsa operațiunile sub conducerea celor de la Moto. Desigur, noul șef al diviziei provine tot de la Lenovo, dar este un om care a ocupat mai multe posturi cheie. 

 

Schimbarea de management ar fi fost anunțată după ce au fost anunțate rezultatele pe trimestrul trei, încasările diviziei au scăzut cu 12 procente comparat cu anul anterior, conform sursei citate. Asta deși au fost semne pozitive,  vânzările au crescut față de trimestrul al doilea, profitabilitatea s-a îmbunătățit și există și alți indicatori. Dar Lenovo spera într-o creștere cel puțin la fel ca rivalii săi principali. Este posibil ca adoptarea brandului Moto să fie pozitivă pentru vânzările internaționale, dar este la fel de posibil să le afecteze pe cele din China.

 

Veniturile Lenovo depind în continuare de zona de PC-uri, unde au reușit să transforme achiziția diviziei de computere IBM într-un succes global, devenind numărul unu mondial. Probabil era același plan pentru divizia de mobile după achiziția Motorola. Veniturile din PC-uri sunt 70% din totalul încasărilor Lenovo, dar industria de computere este pe un trend negativ datorat saturației și lipsei unor inovații semnificative care să genereze vânzări noi.

 

Pe lângă schimbarea de la nivelul diviziei de mobile Lenovo a anunțat noi executivi aduși de la Microsoft, Intel și Alcatel-Lucent, care vor încerca să repornească divizia de telefoane mobile.

Πηγή: Campaign