Lenovo si NECP prezinta doua Ultraportabile cu o greutate mai mica de 1 kg: LaVie Z

  23

  Lenovo si NEC Personal Computers (NECP) au anuntat doua noi PC-uri mobile care cantaresc mai putin decat o sticla de apa. Lenovo LaVie Z HZ550 este cel mai usor laptop PC de 13 inch, cantarind doar 0.78 Kg, in timp ce Lenovo LaVie Z HZ750 este cel mai usor laptop convertibil de 13 inch din lume, la doar 0.92Kg.

   

  Ambele dispozitive sunt primele produse Lenovo NECP disponibile in afara Japoniei, rezultate in urma fuzionarii cu NEC inca din 2011.

   

  LaVie Z HZ750 dispune si de balamaua de 360 de grade inventata de Lenovo pentru familia de convertibile YOGA, pentru o experienta 2 in 1: modul Laptop si modul Tableta.

   

  Ambele modele LaVie Z sunt si foarte subtiri, masurand doar 16.9 mm, au o constructie din Magneziu si Litiu, iar modelul HZ750 are un touch screen incorporat care utilizeaza o pelicula speciala, in locul ecranului de sticla.  Modelele LaVie au un touch screen de 13.3 inch, care pot veni, optional, cu WQHD pentru imagini clare, iar modelul HZ750 este dotat cu pana la cea de-a cincea generatie de procesoare Intel® Core i7™. De asemenea, LaVie au instalate Microsoft Windows 8.1 Update, dispozitive de stocare de date rapide SSD de 128 GB si o baterie care ar trebui sa tina o zi intreaga.