Lenovo se pregateste sa livreze smartphone-uri in Europa

27

Lenovo este al doilea producator de PC-uri la nivel mondial . Compania a intrat de curand pe piata smartphone-urilor cu modelul S2 si abia anul trecut si-au facut simtita prezenta cu modelul K800, urmand tendinta actuala a consumatorilor de a utiliza un telefon sau o tableta in detrimentul notebook-urilor si al PC-urilor desktop.

Cel mai recent flagship lansat este Lenovo K900, primul smartphone ce utilizeaza cipsetul Intel Atom Z2580 (Clover Trail+). K900 a fost prezentat in Ianuarie la CES 2013 si de atunci nu a fost disponibil decat in China, India si Rusia, evitand cu desavarsire piata europeana. Chiar daca Lenovo a intrat tarziu in hora producatorilor de telefoane mobile, a reusit in mai putin de un an sa ii devanseze pe ZTE si Huawei in China, situandu-se pe a doua pozitie, in spatele celor de la Samsung.

Actualmente, Lenovo detine o cota de piata de 11% in China si doreste sa isi extinda operatiunile in Europa in urmatoarele 12 luni. Compania si-a ales un moment prielnic luand in considerare stagnarea celor de la Samsung. De asemenea, Lenovo ar avea numai de castigat umpland golul lasat de coreeni in ecosistemul Android, daca Sammy se decide sa renunte la un sistem de operare consacrat in favoarea Tizen-ului.

Πηγή: gsmarena