Lenovo promite PC-uri mai curate si mai sigure

20

Software-ul Superfish preinstalat de la inceputul lunii Septembrie 2014 pe laptopurile Lenovo pentru segmentul consumer a generat ingrijorare si frustrare in randul utilizatorilor, dar si a specialistilor interesati de securitatea cibernetica. Lenovo a colaborat cu diversi parteneri pentru a dezvolta unelte si pentru a imbunatati programe antivirus menite sa elimine software-ul Superfish.

 

O unealta de eliminare automata oficiala poate fi acum descarcata de pe site-ul Lenovo.com, iar compania sustine ca niciun produs ThinkPad, desktop-uri, tablete, smartphone-uri, servere enterprise sau produsele de stocare nu au fost afectate. In plus, pe langa aceasta unealta de securitate, Lenovo va oferi utilizatorilor afectati abonament gratuit de 6 luni pentru serviciul McAfee LiveSafe sau vor extinde cu 6 luni perioada de utilizare a abonatilor deja existenti. In urmatoarea saptamana, firma va afisa informatii suplimentare pe site-ul Lenovo.com.

 

Compania isi propune si sa reduca semnificativ numaru aplicatiilor preinstalate. “Vom demara imediat aceasta actiune, astfel ca pana la lansarea produselor noastre Windows 10, vom include in dispozitive doar sistemul de operare si softurile adiacente, soft-uri necesare pentru o functionare corecta a echipamentului hardware (de exemplu, atunci cand includem piese hardware unice, cum ar fi o camera 3D), software-ul de securitate si aplicatiile Lenovo”, sustine compania. Aceasta masura va diminua semnificativ posibilitatea ca pe dispozitive sa fie incarcate programe adware sau bloatware. Pentru a asigura transparenta, Lenovo va comunica clar la ce foloseste fiecare aplicatie preinstalata si va cere in mod activ feedback comunitatii de utilizatori.

 

Toae aceste actiuni isi propun sa faca din dispozitivele lenovo unele mai sigure, iar compania lucreaza permanent pentru a face tehnologia folosita mai inovatoare si mai potrivita pentru nevoile utilizatorilor.