Lenovo Phab2 Pro se lansează abia in noiembrie

41

Lenovo Phab2 Pro, primul smartphone non-Google care este compatibil cu Project Tango – tehnologie de realitate augmentată – a fost amânat pentru luna noiembrie, deși ar fi trebuit să fie lansat în septembrie. Se pare că Google a lucrat mult la Pixel și la DayDream VR, dar a lăsat în urmă Project Tango.

 

De fapt, nu a menționat deloc Project Tango la evenimentul oficial care a dus la lansarea Google Pixel. Asta înseamnă că tehnologia nu funcționează cum trebuie și mai au nevoie de timp să lucreze la ea. Project Tango duce ideea VR mai departe, nu ai nevoie de ochelari, dar prin ecranul telefonului vezi și imaginile din jur, dar și imagini suprapuse din Realitatea Augmentată. Se pot face astfel jocuri mult mai interesante, dar și aplicații concrete.

 

 

Am văzut un exemplu în care deschizi aplicația AR și faci poză în cameră, iar ea măsoară automat distanța de la canapea la televizor, să știi exact cât loc ai. Un alt exemplu ar fi: vizitezi un oraș, nu știi ce clădire este, deschizi telefonul cu aplicația și vezi toate datele afișate în lateralul clădirii. La fel la muzee, expoziții, locuri publice. Există deja aplicații de acest gen, dar Project Tango va permite o experiență mai bună, senzorii se sincronizează pentru localizare mai bună, tehnologia GPS a mai avansat și tot așa.

 

Lenovo a anunțat Phab2 Pro la evenimentul lor anual, dar data lansării era septembrie 2016. Se pare că acum telefonul (phablet) a fost amânat pentru noiembrie 2016.

 

Lenovo Phab2 Pro are ecranul de 6.4 inch, cu rezoluție 2K (2560×1440 pixeli), procesor  Qualcomm Snapdragon 652 , 4GB de RAM, 64GB de stocare internă, cameră foto de 16 megapixeli și 8 megapixeli frontală, baterie de 4050 mAh. 

Πηγή: Android Police