Lenovo Phab 2 Pro aduce realitatea augmentata si jocuri noi

52

Pe lângă Realitatea Virtuală (VR), în următoarea perioadă o să vedeți tot mai mult proiecte AR (Augmented Reality). Google și-a prezentat propriile planuri, iar Project Tango ar urma să aducă terminale cu acces la proiecte AR. Lenovo a prezentat recent mult-așteptatul telefon AR,  Lenovo Phab 2 Pro.

 

Terminalul Lenovo este de tip phablet, ecranul are o diagonală de 6.4 inch, cu rezoluție 2K (2560×1440 pixeli), procesor  Snapdragon 652 octa-core, 4GB de RAM, stocare internă de 64GB, cameră foto de 16 megapixeli, frontala pentru selfie de 8 megapixeli, iar bateria integrată este de 4050 mAh. Un smartphone / tabletă destul de puternic, fără a avea totuși performanțele unui flagship. 

 

Pentru a înțelege Augmented Reality trebuie să vedeți clipul video de la sursă, imaginați-vă un joc Pockemon Go, dar în care vezi personajele digitale mișcându-se în jurul tău, prin casă sau prin birou, iar interacțiunea este mult mai bună. Project Tango aduce pe smartphone o experiență pe care Microsoft încearcă să o ofere acum cu ochelarii virtuali Hololens care costă peste 3000 de dolari. 

 

Succesul Pockemon Go, chiar dacă s-a evaporat pînă acum, arată că oamenii își doresc astfel de jocuri. Așa că pe viitor probabil ar trebui să te lupți cu extratereștrii din casă sau din birou, sau să vânezi diverse creaturi prin oraș, iar probabil după faza cu Pockemon Go nu se va mai uita nimeni cu atât atenție la pasionații de jocuri. Deja este ceva cunoscut…

 

Din păcate însă, deocmadată aplicațiile Project Tango sunt destul de puține și în faza de testare. Așteptăm următorul Pockemon Go.

Πηγή: The Verge