Lenovo lanseaza A10, primul sau laptop Android

  13

  Dupa ce, recent, au aparut zvonuri pe Amazon despre existenta unui nou model de laptop Lenovo, compania a confirmat speculatiile si a lansat oficial produsul, numit Lenovo A10. Acest laptop este primul laptop Lenovo care ruleaza sistem de operare Android.

  A10 este echipat cu un ecran HD de 10 inci care ofera o rezolutie de 1366 x 768 pixeli si care poate fi rotit la 300 de grade, ajungand in ceea ce Lenovo a numit Stand Mode. De asemenea, noul laptop Lenovo este dotat cu o camera web de 0.3 megapixeli si doua difuzoare stereo care completeaza partea multimedia. Ecranul de 10 inci este unul tactil si suporta efectuarea de operatiuni cu pana la 10 degete, iar balamaua care permite rotirea sa la 300 de grade este conceputa in asa fel incat sa ii mentina stabilitatea atunci cand este atins. In plus, Lenovo A10 este alimentat de un procesor quad-core RK3188 Cortex-A9 de 1.6 GHz, cea mai performanta tehnologie ARM quad-core existenta pe piata.

  La nivel software, Lenovo A10 ruleaza sistemul de operare Android 4.2 Jelly Bean. Laptopul cantareste sub un kilogram si are putin peste 17 milimetri grosime. Compania producatoare nu a dat detalii despre capacitatea de stocare, memoria RAM sau alte specificatii tehnice. Totusi, unul dintre oficialii Lenovo a precizat: “Cu recenta explozie a dispozitivelor inteligente cu Android clientii au inceput sa se bazeze mai mult pe aplicatiile Android, fie ca e vorba despre munca sau despre divertisment? De ce ar trebui ca acest lucru sa se schimbe atunci cand lucreaza la laptop? Lenovo A10 aduce o portabilitate incredibila si performante inalte pentru utilizatorii de Android. Subtire si usor, dotat cu numeroase moduri de folosire si cu inovatii inspirate de catre utilizatori pentru a oferi o experienta cu totul iesita din comun… A10 este ceva unic marca Lenvo”.

  Pana in acest moment, compania nu a dat publicitatii pretul de vanzare pentru laptopul cu sistem de operare Android Lenovo A10.

   

  Πηγή: Slashgear