Lenovo K900, primul telefon cu SoC Intel Clover Trail+

38

Lenovo, este cel mai de incredere partener Intel, a devenit cel mai mare producator de PC-uri anul trecut si tot ei sunt primii care adopta cu prioritate SoC-urile celor din Santa Clara pentru smartphone-urile ce le poarta numele.

Desi Lenovo nu specifica numele SoC-ului din K900 (declara ca este urmatoarea platforma Intel Atom), mai mult ca sigur acesta este Atom Z2580 (Clover Trail+) cu procesor dual core Saltwell tactat la 2GHz si GPU PowerVR SGX 545. Pe langa puterea de calcul demna de un telefon High-end, phableta K900 dispune de un ecran de 5,5inch IPS cu rezolutie 1080p si protejat de Gorilla Glass 2, camera principala de 13 megapixeli cu doua flash-uri, camera frontala cu unghi de cuprindere de 88 de grade, 2GB de RAM si ofera 16GB pentru stocare. Daca performantele ascunse in carcasa de doar 6,9mm grosime erau de asteptat de la un varf de gama, atunci design-ul cu siguranta va va impresiona. Carcasa din aliaj de otel ce nu bruiaza semnalul telefonului si finisajele diferite in functie de culoarea aleasa (patru in total) fac din K900 un concurent serios pentru orice telefon ce se adreseaza vanitosilor.

Phableta va fi disponibila in China incepand cu luna Aprilie. Pretul si celelalte regiuni in care ar putea sa-si faca aparitia nu au fost precizate deocamdata.

 

Sursa: engadget.com