Lenovo isi va proiecta gama de procesoare

17

Dupa ce Samsung i-a informat pe cei de la Lenovo ca nu vor pupa Exynos 5 Octa, chinezii fac ceea ce stiu ei mai bine si se pare ca isi vor proiecta singurei procesoarele de pe viitoarele tablete si smartphone-uri.

O sursa a EE Times a declarat ca Lenovo va angaja 100 de ingineri in prima jumatate a lui 2013 pentru a suplimenta echipa de proiectare pe care o are in subordine de mai bine de 10 ani.

Gigantul chinez cu siguranta nu va intampina piedici in ceea ce priveste angajarile. Problema va fi lansarea unui produs competitiv pe o piata aglomerata cu nume precum Qualcomm, Samsung, Mediatek si pe care o ameninta deja Intel.

Lenovo si-a consolidat deja o pozitie confortabila pe piata PC-urilor si se pare ca tinteste acum boom-ul vanzarilor de tablete si smartphone-uri. Au prezentat anul acesta la CES smartphone-ul K900 (imagine) bazat pe Intel Atom Clover Trail+ dar de atunci nu s-a mai auzit nimic de telefon sau de intentiile Lenovo legate de urmatorul dispozitiv de acest gen.

Pe langa zvonuri legate de procesoare, mai circula informatii neoficiale potrivit carora Lenovo ar dori sa cumpere BlackBerry sau divizia responsabila cu telefoanele mobile a celor de la NEC.

Πηγή: techradar