Lenovo isi anunta primul Chromebook

  11

  Cu toate ca chromebook a fost lansat in 2011, singurii jucatori de pe piata PC-urilor care au fost interesati pana acum de producerea unor laptop-uri care sa ruleze sistemul de operare de la Chrome au fost Samsung si Acer. Se pare ca Lenovo se alatura celor care au vazut in sistemul bazat pe un browser o oportunitate de a oferii utilizatorilor incepatori un laptop rapid si util, concurand cu succes terminale ce ruleaza sisteme de operare de la Windows.

  Ieri Lenovo si-a anuntat primul Chromebook, un laptop destinat sectorului educational. Lenovo ThinkPad X131e Chromebook este mai scump decat variantele lansate de catre Acer sau Samsung.

  Lenovo prezinta in premiera pentru un Chromebook caracteristici noi si interesante. Ce are in plus fata de competitorii sai mai ieftini este un invelis din cauciuc si o constructie mai robusta, lucru necesar pentru uzul scolar. Alte diferente care ar  putea sa motiveze pretul mai mare ar fi monitorul LED HD de 1366×768, o baterie cu o autonomie de 6.5 ore si un procesor Intel Celeron. Alte specificatii care ar merita mentionate sunt hardul de 16 GB, un port HDMI si 2 porturi USB 3.0.

  Noul Lenovo ThinkPad X131e Chromebook va fi dispnibil pentru vanzare incepand cu 26 februarie.

  Sursa: The Verge