Lenovo dezamageste cu tableta Yoga

36

Tableta Yoga de la Lenovo este ca o baba rigida care incearca sa faca yoga. In urma review-ului facut de Techhive, tableta aparuta la sfarsitul lui octombrie nu se indoaie cu gratie, nici nu ofera ceva care sa te convinga sa o cumperi, in afara de o durata lunga de viata a bateriei. Dar la ce iti trebuie o baba care nu mai moare?  

 

Aspectul interesant al tabletei Yoga ramane bateria asezata pe partea laterala a device-ului, astfel ca poate fi tinuta usor in mana si ofera un unghi mai bun de vedere atunci cand tastezi, fata de tabletele obisnuite.  

 

Cea mai utila caracteristica este suportul de metal prin care poti fixa tableta sa stea pe verticala, cand vrei sa te uiti la un film, de exemplu. Este solid, face un click puternic si ferm cand este extins la maximum si cand este pozitionat, iar sub suport se afla spatiul pentru MicroSD pe care trebuie sa-l cumperi tu (pana la 64GB).

 

Pe de alta parte, este un chin sa deschizi acest suport: rasucesti baza tabletei pana cand suportul iese suficient incat sa-ti bagi degetele sau unghiile ca sa-l fixezi. Lenovo s-a gandit ca aici vor fi probleme, asa ca a lipit un sticker cu instructiuni pe tableta. Totusi, trebuie sa ai o forfecuta si o pila de unghii langa, e posibil sa ai nevoie de manichiura dupa fixarea kickstand-ului.

 

In rest, cadrul tabletei este din plastic, pare ieftin, este instabil, usor de zgariat. Ecranul de 8 inch este bun pentru jocuri, pentru citit si pentru clipuri, insa rezolutia de 1280 x 800 face totul sa para in ceata. Vei crede ca ai probleme cu vederea, insa nu e vina ta. Procesorul MediaTek si 1GB RAM sunt in regula, insa insuficienti pentru jocuri cu grafica mai complexa sau pentru video HD. Pentru Youtube si Solitaire sunt suficienti.

 

Bateria tabletei Yoga dureaza intr-adevar mult, asa cum a promis. Intrece cu 2 ore performanta bateriilor iPad si cu doar 13 minute intrece Surface 2 RT. Mai ai timp de un Solitaire. Testata in laboratoare, bateria Yoga dureaza 12 ore si 18 minute. Este un aspect important, dar paleste in fata celorlalte minusuri.

 

In ceea ce priveste interfata, tableta Lenovo Yoga a copiat cam multe de la iOS 6, de la butoanele meniului, la foldere si insigna rosie de “NEW” care apare pe app-urile proaspat descarcate. Da, asemanator cu iOS. Dupa ce Samsung a fost data in judecata pentru copierea designului Apple, ce se va intampla in cazul de fata?

 

La toate astea se adauga si pretul mai ridicat al tabletei Yoga fata de Nexus 7 si Kindle Fire HDX. Pretul care se justifica numai prin durata de viata a bateriei, care totusi nu e suficienta pentru a-ti dori Yoga Tablet sub bradul de Craciun.

Πηγή: techhive