Leica lansează modelul TL, un nou model de cameră entry-level de lux

  22

  Leica a adus acum doi ani pe piaţa camerelor entry-level, modelul T, o cameră digitală mirrorless, dar care nu prea s-a încadrat în acest segment şi cu preţul.

   

  Anul acesta Leica actualizează gama cu modelul TL, un upgrade din punct de vedere al hardware-ului, dar nu şi o schimbare în ceea ce priveşte preţul, care rămâne destul de piperat. Dar vorbim de un brand uriaş în industria foto, care are foarte mulţi fani, iar Leica ştie asta şi încearcă să capitalizeze acest lucru.

   

  Cea mai mare diferenţă între modelul TL şi modelul T, este funcţia de autofocus îmbunătăţită, mult mai rapidă decât pe generaţia anterioară. Cel puţin aşa susţin cei de la Leica. O altă schimbare majoră este aceea al conectivităţii cu telefoanele inteligente. Modelul Leica T, le-a dat mari bătăi de cap multor utilizatori care nu au găsit nicio cale de a se conecta cu telefonul lor la cameră. Defapt, doar posesorii de iPhone puteau să transfere poze de pe aparat, dar şi asta, doar în cazul atât camera, cât şi telefonul erau conectate la aceeaşi reţea wireless.

   

  Se pare că Leica a rezolvat această problemă permiţând noi camere, TL, să se conecteze prin WiFi, direct la reţeaua hotspot creată de telefonul utilizatorului.

   

  Leica TL va fi lansat în magazine până la finele anului, în magazinele companiei sau în cele ale retailerilor autorizaţi, iar preţurile vor fi în jurul a 1.500 de euro, doar camera. Pentru cei care au nevoie şi de un set de lentile, cel mai mic cost s-ar învârti în jurul a 3.000 de euro.

   

  Evident, sunt variante mai bune de camere comparative cu Leica TL, care fac poate şi mai multe la preţuri mai mici. Dar cum spuneam, Leica profită de brandul său.

   

  Πηγή: theverge