Legenda HTC costa 1.800 lei

110

 

Emag.ro a adus in premiera pentru piata romaneasca telefonul HTC Legend, un produs al taivanezilor de la HTC care vine cu sistem de operare Android 2.1.

 

Pretul la care este vandut telefonul este mai mult decat competitiv in conditiile in care telefonul se doreste unul de referinta pentru segmentul de utilizatori pasionati de gadgeturi noi. Desi nu a fost anuntat ca un competitor direct al iPhone-ului, telefonul poate fi un “ghimpe” in coasta Apple.

 

Legend este si primul telefon la care HTC a lucrat mai atent in ceea ce priveste designul, propunand un telefon cu linii mai putin ferme si cu colturi mult mai rotunjite si mai stilizate decat la “uraciosul” HTC Hero. Intreaga carcasa este produsa dintr-o singura bucata de aluminiu, de aici rezultand si forma mult mai armonioasa ca la precedentul model – Hero.

 

Telefonul vine cu un ecran AMOLED de 3,2 inci cu capacitate multitouch. Ecranul ofera o imagine extrem de clara utilizatorului, urmarirea clipurilor video fiind o adevarata placere.

 

La capitolul conectivitate telefonul sta extrem de bine utilizatorul putand sa se conecteze la internet atat prin GPRS sau EDGE cat si prin 3G. Astfel el poate ramane conectat in permanenta chiar daca pe alocuri (in zonele cu GPRS cu precadere) viteza de navigare va fi destul de mica. Telefonul vine si cu Wi-Fi deci atunci cand utilizatorul este intr-o zona cu internet wireless va putea folosi aceasta conexiune.

 

Pentru cei care sunt de parere ca numai seria HTC HD poate realiza niste fotografii ca lumea, le putem spune un pont: si Legend face asta destul de bine. Destul de bine in comparatie cu seria HD, pentru ca cei 5MP nu-l vor deceptiona nici pe cel mai inrait utilizator de camere digitale compacte. Camera vine si cu auto-focus.

 

Calatorii frecventi vor putea folosi solutia A-GPS – insa cu atentie, deoarece necesita o conexiune de internet activa, iar in roaming costurile ar putea fi destul de mari. Pe de alta parte, daca va rataciti Legend vine si cu o functie de compas care va va scoate din incurcatura.