Lansarea lui Galaxy S8 ar putea fi amânată până în aprilie

35

La câteva săptămâni după izbucnirea scandalului legat de bateriile “incendiare” de pe modele Galaxy Note7 au apărut informaţii legate de o lansare timpurie a următoarei game de telefoane Galaxy S8, vârful de gamă din 2017.

 

S-a speculat că viitorul flagship al companiei sud-coreene ar putea fi lansat încă din luna ianuarie, cu aproape 2 luni mai devreme, în cadrul CES 2017 ce are loc în Las Vegas, SUA, şi nu la Mobile World Congress (MWC), care este programat la finele lunii februarie, la Barcelona, aşa cum s-a întâmplat în anii anteriori, inclusiv în 2016. Această grabă ar fi venit pe fondul scandalului cu Note7, pentru a suplini rapid, ieşirea prematură de pe piaţă a phabletului lansat în luna august.

 

Cei de la Wall Street Journal au aflat însă, că o lansare a noului Galaxy S8 ar putea avea loc mai târziu, abia în primăvară, undeva în luna aprilie a anului viitor. Publicaţia americană notează că Samsung ar dori să se asigure complet, că problema bateriilor de pe Note7 nu se va repeta, preferând să aştepte, decât să rişte un nou scandal.

 

Adevărul este că o repetare a scandalului din această toamnă ar îngropa rezultatele financiare ale celor de la Samsung, care câştigă foarte mulţi bani din vânzarea modelelor Galaxy S şi Galaxy Note, cele două game de vârf ale companiei, iar sud-coreeni nu-şi permit să compromită şi familia Galaxy S, care în ultimii doi ani s-a bucurat de o popularitate (a se citi vânzări) foarte mare.

 

Πηγή: theverge