Lansarea GTA 5 a batut sase recorduri mondiale

22

Rockstar a primit sase titluri de record mondial dupa lansarea celebrului joc Grand Theft Auto V (GTA 5). Jocul s-a lansat de aproximativ o luna, iar de doua saptamani  a fost lansata si posibilitatea de joc online.

In timp ce lansarea variantei normale a jocului a fost un succes, introducerea posibilitatii de joc online a beneficiat de o lansare cu multe probleme. Totusi, niciunul dintre aceste inconveniente nu a avut vreun efect asupra vanzarilor GTA 5, joc care s-a vandut in milioane de exemplare pentru consolele PlayStation 3 si Xbox 360. In urma acestor vanzari, GTA 5 a primit acum sase titluri de recorduri mondiale Guinness.

Astfel, GTA 5 a primit titluri pentru cel mai bine vandut joc in primele 24 de ore de la lansare si pentru ca este cel mai rapid mijloc de divertisment care a obtinut profituri de 1 miliard de dolari din vanzari. Aceste cifre au situate GTA 5 in fata unor nume sonore ca Avatar, The Avangers sau Call of Duty. Unul dintre oficialii Guinness book a declarat: “GTA merita cu siguranta sa fie recunoscut ca un simbol al culturii moderne britanice si suntem incantati ca putem sa il introducem in Cartea Recordurilor”.

“Gamingul nu mai este un hobby de nisa, asa cum a demonstrat-o GTA 5, si cat de incredibil e ca acesta a luat ceva din stralucirea Hollywoodului si a castigat”, a mai continuat oficialul Guinness. GTA 5 a primit doua premii pentru cel mai bine vandut joc si cel mai bine vandut joc de actiune si aventura. In plus, este si prima proprietate care ajunge cel mai rapid la un profit de 1 miliard de dolari si primul joc care vinde exemplare in valoare de 1 miliard de dolari.

Profitul de 1 miliard de dolari obtinut de GTA 5 il face jocul cu cele mai mari incasari in doar 24 de ore si a mai obtinut titlul de realizare a celor mai mari profituri in 24 de ore. Ultimul din cele sase premii a fost obtinut pentru cel mai vizionat trailer pentru un joc de actiune si aventuri.

Iata materialul video cu trailerul jocului Grand Theft Auto 5:

 

 

Πηγή: The Inquirer