Kyocera intra pe piata europeana cu modelul de smartphone 4G Torque

41

Dupa ce a avut un succes destul de mare in Statele Unite si Japonia, cel putin pe segmentul de smartphone-uri de nisa, cei de la Kyocera isi propun sa intre si pe piata europeana. Acest lucru se va intampla cu smartphone-ul Torque, dar nu ar trebui confundat cu modelul cu acelasi nume din 2013. Noul Torque are specificatii tehnice de tip mid-range si suport pentru conectivitatea 4G, dar ofera aceeasi rezistenta la conditiile meteo si durabilitatea pentru care este cunoscuta Kyocera.

 

Noul smartphone Kyocera Torque are un procesor quad-core Snapdragon 400 de 1.4 GHz, o memorie RAM de 2 GB si o capacitate de stocare modesta de doar 16 GB, care poate fi insa extinsa pana la 128 de GB cu ajutorul unui card microSD. Ecranul cu care este dotat smartphone-ul este unul de 4.5 inci si ofera o rezolutie de 1280 x 720 pixeli. Pe langa specificatiile tehnice, Torque este, practic, un dispozitiv aproape indestructibil. Smartphone-uri beneficiaza de certificarile de rezistenta la apa IPX6 si IP67, ceea ce inseamna ca rezista atat stropirii cu apa, cat si scuundarii in apa de aproximativ 1.5 metri pentru 30 de minute.

 

In plus, certificarea IP6X este dovada ca Torque este rezistent la praf si ca poate rezista intr-un mediu cu praf pana la 6 ore. Rezistenta la cazaturi si socuri, mediu umed-sarat, dar si umiditate in general, i-a adus smartphone-ului si certificarea MIL STD 810G. In plus, smartphone-ul functioneaza si la temperaturi extreme, intre -21 de grade si 50 de grade Celsius. Mai este de notat ca, desi Torque este foarte rezistent, nu inseamna ca va fi greu de folisit. Smartphone-ul este dotat cu un ecran ultra-senzitiv care functioneaza chiar si atunci cand utilizatorul poarta manusi. In plus, dispozitivul foloseste Smart Sonic Receiver Technology a celor de la Kyocera, astfel ca sunetul este redat clar chiar si in medii zgomotoase.

 

Kyocera sustine ca Torque este smartphone-ul ideal pentru utilizatorii care lucreaza in medii zgomotoase, afara. Oficial, modelul va fi prezentat la evenimentul MWC 2015, iar compania nu a oferit niciun fel de detalii cu privire la pret sau disponibilitate, deocamdata.

 

Πηγή: Slashgear