Kyocera a prezentat din nou un prototip de smartphone cu alimentare solara

28

Anul trecut la evenimentul MWC de anul trecut, Kyocera a prezentat un smartphone care se incarca prin intermediul energiei solare. Ceea ce facea acel concept interesant era dispunerea panourilor solare care, fiind de mici dimensiuni, erau plasate intre ecranul LCD și touchscreen. Acum, la evenimentul MWC de anul acesta, Kyocera a venit cu o a doua varianta de astfel de dispoztiv.

 

Smartphone-ul in sine este mai mare decat versiunea de gadget de anul trecut. Ecranul este unul de 5 inci, iar sistemul de operare este o versiune modificata de Android. Trei minute de incarcare solara vor asigura utilizatorului suficienta energie pentru a efectua un apel de un minut, asta spre deosebire de modelul precedent care avea nevoie de o incarcare de 10 minute pentru efectuarea unui apel de 2 minute. Pentru a ajuta utilizatorii sa se descurce, Kyocera a creat si o aplicatie care afiseaza informatii referitoare la conditiile de incarcare – de la excelent la imposibil de incarcat.

 

Deocamdata nu exista niciun fel de detalii legate de planurile Kyocera de a aduce acest model de smartphone pe piata. Chiar si asa, faptul ca producatorul a inceput sa experimenteze cu tehnologia energiei solare e ceva de apreciat.

 

Πηγή: Engadget