Kobo lanseaza un e-reader rezistent la apa

28

Kobo a lansat Aura H2O, “primul e-reader din lume” rezistent la apa. Astfel, utilizatorii se vor putea bucura de citirea unui e-book si in cada, la piscina sau pe plaja. Specificatiile tehnice ale Aura H2O sunt similare cu cele ale Aura HD, e-reader care a fost lansat acum aproximativ un an si pe care Kobo il plasa ca e-readerul cu “ecranul cu cea mai mare rezolutie de acest tip de pe piata”.

 

E-readerul Kobo Aura H2O incorporeaza un ecran de 6.8 inci cu o rezolutie Carta E Ink de 1430 x 1080 de pixeli. In plus, dispozitivul beneficiaza de certificarea IP67, ceea ce inseamna ca este rezistent la apa si poate sta in apa de un metru pana la 30 de minute, fara sa se produca daune, daca carcasa este inchisa.

 

“Permite utilizatorilor sa citeasca mai mult, mai des, oriunde, fara sa isi faca probleme ca isi vor avaria dispozitivul daca il scapa din greseala in apa sau il stropesc”, consemneaza cei de la Kobo. “Cititul pe o plaja unde razele soarelui sunt puternice este de asemenea incurajata, pentru ca dispozitivul este rezistent la praf, iar ecranul este mat”, a mai continuat compania. Firma sustine ca Aura H2O ofera “experienta cea mai apropiata de print” datorita abilitatii de a afisa text de inalta rezolutie si imagini, iar trecerea intre pagini se face lin, totul multumita procesorului de 1 GHz incorporat in e-reader.

 

“Fiecare dintre cele 10 fonturi Aura H2O au fost finisate pixel cu pixel pentru a afisa fiecare litera cat mai clar, cu 24 de dimensiuni din care utilizatorii pot opta, setari pentru claritate si grosime. In acest fel utilizatorii isi pot personaliza experienta cititului pentru a o transforma in exact ceea ce isi doresc”, au mai mentionat cei de la Kobo.

 

Firma producatoare sustine ca e-readerul Kobo Aura H2O are o autonomie a bateriei de doua luni, ceea ce face dispozitivul ideal pentru calatorii. Aura H2O va fi disponibil intr-o singura varianta de culoare – negru – si va incepe sa fie disponibila in Statele Unite si Marea Britanie odata cu data de 1 septembrie.

 

In Romania, produsele celor de la Kobo sunt aduse de magazinul online ClickShop.ro.

 

Πηγή: The Inquirer