King renunta la trademark-ul pentru cuvantul “candy”

44

Cu ceva timp in urma, un grup de dezvoltatori de aplicatii au lansat Candy Jam, un protest impotriva intentiei King (compania din spatele jocului Candy Crush) de a face din cuvantul “candy” un trademark. Rezultatul a fost ca magazinul online App Store al Apple a fost bombardat cu diverse jocuri care aveau cuvantul “candy” in titlu.

 

Acum, se pare ca aceste eforturi au dat roade si King a retras cererea de inregistrare a cuvantului “candy” care le asigura drepturile asupra acestui cuvant, pe teritoriul Statelor Unite. Referindu-se la drepturile pe care le au pentru jocul Candy Crush, King crede ca aceasta este cea mai buna optiune. Totusi, decizia King nu afecteaza si piata europeana.

 

Iata ce au declarat cei de la King in legatura cu aceasta problema: “King a retras cererea pentru “candy” in Statele Unite, depusa in februarie 2013, inainte de a cumpara primele drepturi pentru Candy Crusher. Aceasta decizie nu afecteaza drepturile de autor pentru Candy in spatiul european si vor continua sa facem pasi pentru a ne pastra proprietatea.

 

Πηγή: Engadget