Kaspersky Lab ajuta companiile din Romania sa isi protejeze banii si reputatia de efectele atacurilor DDoS

19

Kaspersky Lab lanseaza in Romania solutia de securitate Kaspersky DDoS Protection, un produs care protejeaza companiile si serviciile online impotriva atacurilor de tip DDoS – (Distributed-Denial-of-Service), care se afla intr-o continua evolutie.

 

Obiectivul atacurilor de tip DDoS este sa distribuie un numar foarte mare de cereri catre sistemul informatic sau baza de date ale unui website, pentru ca acesta sa nu mai fie disponibil pentru utilizatori. Motivele unui astfel de atac variaza de la huliganism si terorism, pana la concurenta neloiala si santaj.

 

Datorita costurilor scazute (un infractor poate plati 50 de dolari pe zi pentru un astfel de serviciu), a imposibilitatii de a localiza sursa atacului si a numarului mare de computere si dispozitive mobile infectate la nivel global, atacurile DDoS pot fi considerate unele dintre cele frecvente si periculoase amenintari cibernetice.

 

Kaspersky DDoS Protection include si o infrastructura de centre de curatare a traficului localizata in Europa. Kaspersky Lab DDoS Intelligence asigura atat protectia impotriva atacurilor, cat si identificarea rapida a amenintarilor potentiale, inainte ca acestea sa provoace daune. Setarile sistemului pot fi ajustate in timp real, oferind clientilor protectie eficienta impotriva riscurilor financiare si reputationale.