Kaspersky Internet Security a detectat toate amenintarile cibernetice din testele MRG Effitas

24

Kaspersky Internet Security a fost singura dintre cele 15 solutii de securitate care a prevenit orice infectie a sistemului de operare, in timpul testelor 360 Assessment & Certification Programme din primul trimestru al anului 2015. Astfel, Kaspersky Internet Security este prima solutie de securitate care a obtinut o certificare de nivelul 1.

 

Testarea a avut loc in doua etape. Initial, cercetatorii au analizat comportamentul produselor de securitate in cazul unor amenintari foarte periculoase, iar ulterior testele au analizat eficienta in curatarea sistemului de operare. Testele au fost efectuate pe diferite mostre de familii de malware – troieni bancari, ransomware, programe periculoase si altele. Kaspersky Internet Security a detectat toate cele 540 de amenintari cibernetice si a blocat fiecare software daunator care a incercat sa obtina acces la sistemul de operare.

 

MRG Effitas a utilizat o metodologie care imita comportamentului utilizatorului. Astfel, cercetatorii incepeau prin accesarea unui link periculos de pe un computer protejat de o solutie de securitate. Ulterior, ei descarcau un fisier executabil infectat, il salvau pe hard drive si ulterior incercau sa-l ruleze. Solutia de securitate avea un anumit timp disponibil pentru a dezinfecta sistemul si pentru a remedia daunele. Avand in vedere ca utilizatorii individuali nu obisnuiesc sa isi lase computerele deschise toata ziua, sistemul urma sa fie repornit dupa 12 ore.

 

Pentru a obtine o certificare de nivelul 1, produsele trebuiau sa blocheze toate tentativele de infectare a sistemului de operare. Solutiile care au reusit sa detecteze amenintari inainte de prima repornire a PC-ului sau in timpul procesului de repornire au primit o certificare de nivelul 2. 10 dintre cele 15 solutii de securitate nu protejau eficient sistemele de operare de toate mostele de malware utilizate de cercetatori. Alte patru solutii nu blocau infectarea sistemului, insa puteau remedia situatia ulterior. O singura solutie de securitate, Kaspersky Internet Security, a reusit sa previna toate tentativele de infectare.

 

Kaspersky Internet Security face parte din suita Kaspersky Internet Security — Multi-Device, solutia de securitate, disponibila pentru platforme multiple, care protejeaza utilizatorii de cele mai puternice amenintari cibernetice. Solutia integreaza instrumente care combat activitatile cryptomalware-ului, amenintari financiare si alte potentiale riscuri.