Jolla prezinta noul sau OS-Sailfish

20

Conform noilor informatii cei de la Jolla planuiesc sa invadeze tablete si smartTV-uri si nu doar smartphone-uri asa cum se credea initial.

Sistemul de operare al finlandezilor, numit Sailfish, este bazat pe succesorul lui MeeGo, o varianta de linux dedicata dispozitivelor mobile. Cei de la Jolla au pastrat bine secretele lui Sailfish (nu ca alte companii care cheltuiesc sume imense pe securitate) insa isi doresc ca sistemul de operare open-source “sa fie construit prin participarea si implicarea comunitatii” si il considera primul “ecosistem cu adevarat deschis“.

Jolla lanseaza SDK-ul (Software Development Kit) astazi si promite ca Sailfish se va descurca fara probleme in multi-tasking, permitand afisarea aplicatiilor in ferestruici si oferind control limitat din aceasta postura, va fi extrem de personalizabil si va oferi “interactiune rapida si facila”. OS-ul va putea rula pe mai multe device-uri indiferent de chipset si este deja incarcat pe platformele NovaThor ale celor de la ST-Ericsson.

Sursa: engadget.com