Jolla a prezentat versiunea Sailfish pentru ceasuri smart

49

Într-o piaţă dominată de produse Android Wear, Tizen OS şi watchOS, finlandezii de la Jolla, companie înfiinţată de foşti ingineri ai Nokia, au prezentat prima versiune de sistem de operare Sailfish OS pentru ceasurile inteligente.

 

Va fi destul de greu pe Jolla să se impună, pentru că nu produce ceasuri precum Samsung sau Apple, care îşi pot pune propriile sisteme de operare, Tizen OS, respectiv watchOS şi nici partenerii pe care îi are Google, pentru al său Android Wear.

 

Versiunea Sailfish pentru smartwatch-uri este, se pare, o combinaţie între Sailfish, varianta pentru telefoane şi platforma open-source AsteroidOS. Interfaţa acestui sistem de operare, pare însă, notează cei de la phonearena.com, inspirată şi din Tizen OS.

 

Jolla a postat şi un clip video pe Youtube pentru a-şi prezenta proiectul, pentru că deocamdată asta şi este. Doar un proiect. Astfel, compania ne îndeamnă să nu ne aşteptăm să vedem prea curând ceasuri cu Sailfish la bord.

 

Dar cum mai menţionam şi mai sus, le va fi foarte greu să se impună, ţinând cont de condiţiile actuale din piaţă, fără suportul unor producători de ceasuri.

 

Πηγή: Phone Arena