Jocul Google Ingress ajunge pe Android Wear

43

Ingress, jocul dezvoltat de Google ca proiect de realitate augmentata care promite sa ofere utilizatorilor mijloace de distractie cand se afla afara, nu mai este limitat doar la platformele Android si iOS. Recent, Ingress a primit suport pentru sistemul de operare Android Wear, asa ca utilizatorii se pot distra si cu ajutorul smartwatch-urilor, nu numai cu smartphone-urile.

 

Utilizatorii Ingress pot alege cate o tabara, fie “enlightened” (establishment), fie rezistenta. Ideea este sa atace sau sa apere o serie de “portaluri” reprezentate de piete din orase sau statui. Jocul notifica utilizatorul cand un prieten sau un dusman se afla in apropiere si daca sunt sau nu atacati. Pe masura ce utilizatorul se apropie de obiectiv, Android Wear va afisa o notificare asemanatoare Google Now si il va informa despre locul exact al obiectivului.

 

Deocamdata nu este clar ce alte capabilitati ale jocul, intrucat Google inca experimenteaza in ceea ce piveste jocurile pe Android Wear. Din informatiile oferite de Google, insa, se pare ca Ingress va permite utilizatorilor sa se joace cat alearga, ceea ce inseamna ca versiunea pentru Android Wear este potrivita si pentru exercitii fizice. Pe langa cele deja precizate, Google a imbunatatit integrarea cu Android Wear si pentru FieldTrip. Acum, in loc ca aplicatia sa afiseze notificari pe telefon, aceastea vor fi trimise direct pe smartwatch.

 

Deocamdata nu este clar cand vor deveni cele doua aplicatii disponibile efectiv pe Android Wear, insa probabil ca acest lucru se va intampla curand.

 

Πηγή: Engadget