Jelly Bean a ajuns pe un sfert dintre terminalele ce ruleaza Android

14

Google si-a actualizat pagina pe care publica date despre versiunile existente pentru platforma Android aducand noi statistici.

Pagina a fost actualizata ieri si cuprinde mai multe modificari, in speta felul in care Google isi imparte acum utilizatorii pentru sistemul de operare pentru mobile. Android 4.2 si Android 4.1, ambele versiuni fiind cunoscute sub numele de Jelly Bean sunt in continua crestere, adoptia acestor versiuni pentru sistemul de operare ajungand pe 25 la suta din totalul terminalelor ce ruleaza Android.

Android 4.0 este prezent pe 30 la suta dintre terminalele Android in timp ce 2.3 (Gingerbread) ramane cea mai populara versiune detinand in acest moment aproximativ 40 la suta din piata.

Schimbarile nu sunt foarte mari de la ultimele date raportate insa cifrele au suferit modificari datorita faptului ca Google si-a schimbat algoritmul prin care numara utilizatorii, acum datele fiind extrase de pe Google Play.

Datele publicate de Google sunt foarte folositoare pentru dezvoltatorii de aplicatii care au nevoie de aceste statistici pentru a-si construi produsul.

 

Πηγή: The Next Web