Jaguar Land Rover are o masina care poate fi condusa cu telefonul [video]

71

Jaguar Land Rover a prezentat de curand un prototip de Range Rover care poate fi condus cu ajutorul unei aplicatii instalate pe telefonul mobil.

 

Aplicatia poate controla directia masinii, acceleratia si franarea. Aceste facilitati vor permite soferului sa isi controleze masina din exterior in timp ce ataca o panta abrupta, pentru a parca sau pentru a iesi din parcare cand partenerii de trafic parcheaza atat de aproape incat nu se mai poate ajunge la volan. Range Rover-ul telecomandat poate atinge o viteza maxima de 6km/h si poate fi controlat de la maximum 10 metri distanta. Din motive de siguranta, automobilul este controlabil daca este detectata si prezenta smartkey-ului, iar daca soferul se apropie prea mult de masina, aceasta va frana automat.

 

In timpul demonstratiei a fost prezentata si abilitatea Land Ranger-ului de a executa autonom o intoarcere la 180 de grade, ideal din trei miscari. Acest sistem se bazeaza pe senzori care analizeaza obstacolele din jurul automobilului. Daca intoarcerea este posibila, soferul este notificat in aceasta privinta si manevra este executata dupa ce este primita aprobarea acestuia. 

 

Compania nu a precizat cand noua tehnologie va ajunge pe automobilele comercializate de aceasta dar a precizat ca urmatorul pas este controlul masinii prin comenzi vocale.

 

 

Πηγή: jaguarlandrover