ITC: Samsung incalca un patent Apple

33

Una calda, una rece pentru Apple. Un judecator de la International Trade Comission (ITC), curtea de comert international a SUA, a decis ca Samsung incalca o portiune importanta a unui brevet detinut de compania americana.

Este vorba de selectarea textului in dispozitivele Samsung cu Android, facilitate care este prezenta atat in browserul de internet, cat si in butoanele translucente din galeria foto.

Aceasta este o parte a unui proces declansat inca din 2011. In octombrie 2012, judecatorul Thomas Pender a decis ca un numar de patru brevete au fost intr-adevar incalcate. Ulterior, ITC i-a cerut judecatorului sa revizuiasca decizia in privinta a doua patente. Daca ITC va sustine in continuare decizia lui Pender, liniile de dispozitive Galaxy si Nexus pot fi oprite de la comercializare.

Pender a mai spus ca patentul pentru detectarea unei perechi de casti introdusa in mufa nu este incalcat deloc.

Decizia vine dupa ce Apple a avut o perioada neagra: nu a obtinut inregistrarea marcii pentru iPad Mini, iar patentul pentru rubber banding/bounce-back a fost invalidat de autoritatile americane. Saptamana aceasta, justitia germana a invalidat si patentul slide-to-unlock pentru delobcarea dispozitivelor, intr-un proces cu Motorola. In decembrie, si brevetul pentru pinch-to-zoom a fost invalidat.

Google si Samsung au argumentat in dese randuri ca o serie de patente ale Apple sunt prea generale sau sunt inregistrari ale unor idei care circulau dinainte in industrie.

Πηγή: SlashGear