isoHunt se inchide miercurea viitoare

19

IsoHunt, unul dintre cele mai populare motoare de cautare ale BitTorrent, isi va incheia activitatea dupa ce a pierdut procesul cu opt studiouri de filme din SUA, din cadrul Motion Picture AA, care au acuzat isoHunt de incalcarea drepturilor de autor.

Studiourile, printre care se numara Columbia Pictures, Disney Enterprises, Paramount Pictures si Twentieth Century Fox Film, au cerut si despagubiri de 110 milioane de dolari din partea site-ului si a operatorului sau, Gary Fung.

Directorul executiv al Motion Picture Association of America (MPAA), Chris Dodd, a subliniat ca aceasta masura este si un mesaj catre toate celelalte companii si organizatii care incurajeaza, fac posibil si ajuta la raspandirea incalcarii dreptului de autor.

Prima clauza care reglementa prejudiciile aduse de Gary Fung a fost adusa in 2006, pentru atragerea utilizatorilor spre downloadarea si distribuire ilegala a produselor MPAA.

IsoHunt se afla in topul celor mai vizitate 450 site-uri si printre cele patru cele mai populare site-uri din cadrul BitTorrent. Toate astea pentru ca acum sa aiba termen de sapte zile ca sa-si inchida activitatea.

Πηγή: wired