iPhone 5 si iPhone 4S sunt cele mai populare. Au intrecut Galaxy S III

11

T4 2012 a reprezentat cel mai important trimestru fiscal al anului trecut. Daca in 2012 compania Samsung a fost clasata ca cea mai buna in vanzarea smartphone-urilor, iata ca lucrurile se schimba, potrivit imaginii de mai jos.

Conform Strategy Analytics, cei de la Apple au livrat 27,4 de milioane de iPhone 5 si 17,2 milioane de iPhone 4, in trimestrul al patrulea din 2012.

Cele doua modele de iPhone ale companiei Apple au luat, impreuna, o cota de 21% din piata totala de smartphone-uri.

 “Aceasta este o performanta impresionanta, avand in vedere preturile gamei de iPhone”, a declarat Neil Shah, director executive la Strategy Analytics.

In T3 2012, sud-coreenii au fost cei mai buni, cu vanzari foarte mari, chiar estimandu-se a fi livrate 15,4 milioane de Galaxy S III in T4, insa acestia au reusit sa detina o cota de piata de numai 7%.

Galaxy S III a fost extrem de popular, in randul consumatorilor din America, Europa si Asia. Cu toate acestea, cererea de Galaxy S III pare sa fi atins punctul culminant, iar sud-coreenii sunt nevoiti sa aduca cat mai repede Galaxy S IV pe piata, pentru a concura cu produsele Apple”, a mai spus Shah.

Faptul ca iPhone 5 a intrecut Galaxy S III nu este nicio surpriza. La fel se asteapta ca si emblematicul Galaxy S IV sa sparga orice record.

tabel 

Sursa: AppleInsider