iPad Mini Retina are un display mai slab decat iPad 3,4 sau AIR

14

Conform testelor amanuntite conduse de cei de la DisplayMate, noul iPad Mini Retina foloseste un panou inferior celor utilizate de Asus si Amazon pentru Nexus 7 2013 si Kindle Fire HDX 7.

 

Mai mult decat atat, panoul IGZO folosit este mai putin performant decat solutiile folosite de Apple pentru iPad 3 si 4, iar comparatioa cu noul Air nici nu isi are rostul.

 

Chiar daca panourile IGZO au fost o revelatie acum cativa ani, ele au fost inlocuite de cele LTPS ce ofera contrast mai bun si redau o gama extinsa de culori. Cele din urma sunt folosite de Apple pentru iPhone.

 

Conform altor surse, deficitul de panouri IGZO i-ar fi determinat pe cei de la Cupertino sa mai coboare o treapta si sa foloseasca display-uri a-Si, cu un randament energetic scazut, pentru a face fata cererii de sarbatori.

 

Lasand de-o parte informatiile neoficiale, testele au demonstrat ca iPad Mini Retina reda o gama de culori mult mai saraca decat noul Nexus 7 si Kindle Fire HDX 7, reflecta un procent mai mare de lumina si are o luminozitate scazuta. Ultimele doua minusuri au drept consecinta o vizibilitate mai slaba in conditii de iluminare ambientala puternica. Daca iPad mini Retina nu va fi utilizat in exterior, cu gama sa de culori austera va afisa un contrast mai bun decat cele doua. In ceea ce priveste consumul de energie, tot iPad-ul sta cel mai prost, ecranul acestuia necesitand 3,3W in timp ce Kindle se opreste la 2,3W, iar Nexus 7 iese invingator cu 1,8W.

Πηγή: displaymate