iPad mini cu retina display dezasamblat – cat de usor poate fi reparat?

  15

  Apple iPad mini cu Retina Display este de cateva zile disponibil pe Apple Store, iar cei de la ifixit l-au demontat deja ca sa vada cat de usor poate fi reparat si cat de smart este interiorul.  

   

  Cu memorie de 16, 32, 64, sau 128 GB si 1GB RAM, cu un ecran de 7.9 inchi, in-plane switching LCD cu rezolutie de 2048 x 1536 si 326ppi, cu procesor dual-core A7 si coprocesor M7 motion-tracking, cu camera de 5mp (spate) si de 1.2mp (fata), cei de la ifixit au punctat doar 2 din 10 nivelul de usurinta a repararii iPad Mini 2.

   

  Cele doua aspecte pozitive sunt ca ecranul LCD si sticla nu sunt imbinate, putand fi inlocuite independent. In al doilea rand, bateria nu este sudata de celelalte componente. Printre punctele minus se numara suruburile mici, unele si ascunse, pot fi usor pierdute daca nu esti atent, multe dintre componente sunt fixate intre ele prin adeziv, de aceea repararea poate fi foarte dificila.

   

  Dupa ce dai banii pe iPad mini, inveti sa-i repari eventualele probleme, il duci la service sau iti cumperi altul. Ai grija, totusi, sa nu stranuti cand il repari, s-ar putea sa pierzi toate suruburile si sa te duci sa cumperi adeziv.

  Πηγή: ifixit