iPad mini 2 si iPad Air au fost anuntate oficial

21

Apple a prezentat ieri in cadrul evenimentului anuntat pentru 22 octombrie noile modele de iPad: iPad Air de 9,7 inch si o noua versiune de iPad mini, de aceasta data cu Retina display.

Apple iPad mini 2 va veni echipat tot cu un ecran de 7,9 inch insa rezolutia a crescut la 1536×2048 iar densitatea pixelilor s-a dublat la 324 ppi. Chipset-ul pe care il vor folosi va fi un dual-core Cortex-A9. TouchID-ul nu vine in aceasta noua varianta lansata, tableta avand un buton clasic de Home. Entuziastii iPad-ului mini ar putea fi dezamagiti de grosimea si greutate sensibil mai mari a terminalului. iPad mini 2 va veni cu iOS 7 preinstalat iar optiunile de stocare sunt de la 16 GB pana la 128 GB. Tableta va fi disponibila in magazine din luna noiembrie la un pret recomandat de 399 de dolari.

Apple iPad Air aduce un design nou si mai multa putere pentru linia de tablete Apple. Propulsat de un chipset A7 si un co-procesor de miscare M7 vine cu margini mult mai inguste decat iPad mini, facand tableta mult mai usor de manevrat. Ecranul IPS LCD de 9,7 inch are o rezolutie de 1536×2048. Optiunile de culoare pentru tableta sunt: Silver si Space Grey iar optiunile pentru memorie interna merg pana la 128 GB, cea mai slaba versiune fiind cea de 16 GB. iPad Air va fi disponibil pe piata din Statele Unite incepand cu 1 noiembrie de la un pret de 499 de dolari.

Πηγή: GSM Arena