iOS 9 ajunge pe iPhone, iPad si iPod Touch pe 16 septembrie

33

Anuntarea unor noi smartphone-uri Apple inseamna, ca de fiecare data, si anuntarea unui nou sistem de operare. Apple a dezvaluit ca noul iOS 9 va deveni disponibil pe 16 septembrie si va aduce o serie de optiuni noi.

 

Astfel, iOS 9 include o versiune imbunatatita a asistentului vocal Siri, mai multe setari de securitate si posibilitatea de multi-tasking in mod split-screen pentru tabletele iPad. Si aplicatiile native ca Maps (caruia i-au fost adaugate rutele de transport in comun) sau Notes au fost imbunatatite asa ca cei care nu au testat inca versiunea public beta a sistemului de operare vor fi placut surprinsi de versiunea oficiala iOS 9. Compania a introdus si o aplicatie noua numita News care ofera utilizatorilor continut personalizat.

 

Pentru a ajuta utilizatorii sa profite de noul continut multimedia pe care il vor crea cu noile dispozitive, pretul pentru spatiul de stocare iCloud a fost revizuit. Astfel, 50 de GB de spatiu de stocare vor costa 99 de centi pe luna, iar 200 de GB de stocare vor costa 3 de dolari pe luna, in timp ce 1 TB de spatiu de stocare va fi disponibil pentru 10 dolari pe luna. Pentru utilizatorii Android care se gandesc sa treaca la sistemul de operare iOS exista incorporata in iOS 9 si aplicatia Move to iOS care va permite transferul mai usor de date intre dispozitive.

 

In ceea ce priveste compatibilitatea cu iOS 9, cel mai nou sistem de operare Apple va putea fi instalat pe smartphone-urile iPhone 4S si mai noi, a cincea generatie iPod Toch si mai noi, tablete iPad 2 si mai noi, dar si iPad Mini si versiuni mai noi ale acestui dispozitiv.

 

Πηγή: Engadget