iOS 8 ruleaza pe 87% dintre dispozitivele de pe piata

25

Piata de produse Apple se fragmenteaza treptat, mai ales ca Apple a lansat recent doua noi modele de iPhone, dar si alte gadget-uri. Compania pare sa se concentreze pe diversitate si sa trateze si fiecare lansare de software intr-un mod special, oferind consumatorilor din ce in ce mai multe optiuni de personalizare.

 

Cum a facut, insa, fata iOS 8 lansarii iOS 9? Se pare ca cifrele oficiale oferite de Apple arata ca, la aproape un an de la lansare iOS 8 domina clar si ruleaza pe 87% dintre dispozitivele de pe piata. Restul utilizatorilor, adica detinatorii de iPhone 4s si mai noi, tablete iPad 2 si iPod Touch 5 si 6 ruleaza iOS 7, intr-o proportie care totalizeaza 11 procente. 2% dintre utilizatorii iOS inca ruleaza versiuni mai vechi decat iOS 7. De notat este ca, in comparatie cu anul trecut, viteza de adoptie a noului sistem de operare lansat de Apple (in cazul de acum iOS 9) a scazut cu cateva puncte procentuale ceea ce sugereaza ca versiune precedente de iOS inca se pastreaza stabile in randul preferintelor utilizatorilor.

 

Ramane de vazut cum va evolua situatia, insa rata de adoptie a celui mai nou sistem de operare Android a fost mai buna, ceea ce inseamna ca Apple ar trebui sa inceapa sa se gandeasca la acest aspect, mai ales ca rivalitatea dintre cele doua companii pentru dominatia pietei e mare.

 

Πηγή: PocketNow