iOS 6 produce 7.5 la suta din traficul mobil al dispozitivelor Apple, la 24 de ore de la lansare

17

Actualizarea iOS 6.0.1 lansata recent de Apple produce deja 7.5% din totalul traficului mobil al dispozitivelor care ruleaza sistemul de operare Apple. Estimarea a fost realizata de compania Chitika in urma unui studiu efectuat la 24 de ore de la lansarea update-ului iOS.

Cifrele comunicate de Chitika dezvaluie ca actualizarea iOS 6.0.1 insumeaza doar jumatate din cele 15 procente pe care iOS 6 le-a optinut la capitolul popularitate, la o zi dupa lansare. Totusi, este de luat in seama faptul ca update-ul lansat de Apple este unul minor si nu aduce schimbari semnificative.

Pentru o a realiza o comparatie mai realista, sistemului iOS 5.1.1 i-a trebuit cam o saptamana ca sa atinga pragul de 12% in ceea ce priveste generarea de trafic mobil. Update-ul iOS 6.0.1 poate fi instalat fie din magazinul online iTunes, fie offline, la unul dintre punctele Apple, ceea ce va ajuta la popularizarea acestuia.

Actualizarea 6.0.1 este prima de la lansarea iOS 6, si are drept scop eliminarea unor defecte ale sistemului raportate de utilizatori, inclusiv cele legate de conectivitatea Wi-Fi. In mare, prin intermediul update-ului s-au imbunatatit si performantele si stabilitatea sistemului de operare. Acest lucru ar putea explica faptul ca utilizatorii au fost foarte receptivi in a instala actualizarea.

Apple pare sa se descurce din ce in ce mai bine dupa ce a decis sa aduca toti utilizatorii pe aproximativ aceeasi linie in ceea ce priveste software-ul. Chiar daca acest update a fost unul minor, va aduce beneficii intregii platforme.

 

iOS 6.0.1 adoption rate

 

Sursa: TechCrunch