I/O: Google a lansat un serviciu de streaming pentru muzica

19

Google a lansat, la conferinta I/O, un serviciu online pentru streaming de muzica, Google Play Music All Access, bazat pe abonament, pentru a rivaliza cu Spotify. Acesta va fi disponibil intr-o prima faza doar in SUA.

Compania a ajuns la intelegeri cu cu casele de discuri Universal Music Group, Sony Music Entertainment si Warner Music Group Corp.

Prin acest nou serviciu, Google vrea sa ofere mai multe motive pentru utilizarea Android, cel mai folosit sistem de operare mobil din lume.

Spotify are peste 6 milioane de abonati si peste 24 de milioane de utilizatori, in 28 de tari.

Apple intentioneaza la randul sau sa lanseze un serviciul web pentru muzica, pentru a concura Spotify si Pandora Media, pe segmentul de radio online, au declarat in septembrie surse apropiate situatiei.

Actiunile Google au trecut de pragul psihologic de 900 de dolari, in asteptarea lansarii de noi produse si servicii la evenimentul Google I/O, pe care gigantul il organizeaza in aceasta saptamana.

La aceasta valoare, capitalizarea companiei este de 300 de miliarde de dolari. Capitalizarea Apple se ridica in aceste momente la 403 miliarde de dolari.

Πηγή: Bloomberg