I/O: 900 de milioane de dispozitive Android activate, 750 milioane de utilizatori Chrome

19

Google a activat pana acum un numar de 900 de milioane de dispozitive Android, la doar doua luni dupa ce presedintele sau executiv, Eric Schmidt, anunta atingerea a 750 de milioane de terminale activate.

La editia de anul trecut a evenimentului Google I/O, gigantul online anunta 400 de milioane de dispozitive.

Desigur, performanta reala a Android este mult mai mare, deoarece o serie de tablete, precum Kindle Fire de la Amazon, si mai multe modele de smartphone-uri comercializate in China vin fara certificarea Google si fara acces la Play Store sau aplicatiile oferite de compania americana.

In privinta Google Play, acum se contorizeaza lunar 2,5 miliarde de instalari. Iar per total, de la lansarea Android Market, de la finele lui 2008, magazinul online al Google a inregistrat 48 de miliarde de aplicatii descarcate. Apple se afla cu doar putin mai sus, la 50 de miliarde.

Serviciul Google Cloud Messaging, prin care se trimit mesaje de pe servere catre aplicatii, este folosit acum de 60% din aplicatiile de top. Zilnic, cu ajutorul acestui serviciu, sunt trimise 17 miliarde de mesaje sau 200.000 in fiecare secunda.

In fine, browserul Chrome a ajuns la 750 de milioane de utilizatori activi.

 

Πηγή: GigaOM