Inventia care inlocuieste smartphone-ul

17

Majoritatea dintre noi au auzit de faptul ca Google lucreaza la ochelarii computerizati. Acestia pot fi deja cumparati de specialisti, sub numele de Google Glass, relateaza Business Insider.

Se pare ca si Microsoft lucreaza la ceva similar, pentru ca a cerut patru certificate de inovatie in acest domeniu, certificate descoperite de site-urile americane de specialitate.

Exista o mare diferenta intre proiectul Microsoft si cel Google. Acestia din urma nu vor folosi tehnologia “augmented reality”, in care datele si imaginile se vor suprapune peste ceea ce vezi prin ochelari in jurul tau. Google Glass inseamna un mic ecran in partea stanga sus, a lentilei ochelarului.

Ochelarii Microsoft vor sa foloseasca insa realitatea suprapusa. In imaginea proiectului depus se vede cum datele suprapuse peste niste imagini inconjuratoare, un concert si un meci.

 Amebele concepte sunt interesante. multi dintre noi poate nu credem, dar este posibil ca Google Glass si orice ar fi “chestia” la care Microsoft lucreaza, sa ia locul smartphone-urilor, care acum reprezinta principal tehnologie prin care oamenii interactioneaza sau se conecteaza la internet.

In primul rand, este inevitabil, iar ceva anume tot va lua locul smartphone-urilor. Iar apoi, directia este evidenta.

PC-urile au devenit din ce in ce mai mici si mai aproape de fetele noastre inca d ela inceputuri. La inceput, erau instalate in niste camera uriase, apoi au ajuns pe birourile noastre, dupa care ne-au ajuns in poala si acum le avem in palme. In curand, le vom avea pe fata. Iar cum Microsoft si Google lucreaza la niste ochelari compurerizati, desigur ca si Apple trebuie sa intre cu asa ceva pe piata.