Internet Explorer 10 a devenit disponibil pentru Windows 7

12

Dezvoltatorii de aplicatii au avut acces la browserul Internet Explorer 10 inca de acum cateva luni, dar Microsoft a lansat programul catre public abia acum.  Utilizatorii de Windows 7 vor beneficia automat de noul browser, disponibil in 97 de limbi diferite. Upgrade-ul se va face treptat, in urmatoarele cateva saptamani, dar primii care se vor bucura de noul browser vor fi utilizatorii care au instalat Internet Exlorer 10 Release Preview.

Internet Explorer 10 pentru sistemul de operare Windows 7 include o performanta sporita a JavaScript si un accent pus pe imbunatatirea autonomiei bateriei in cazul laptopurilor. Desi acest browser a fost disponibil pentru Windows 8 inca din data de 26 octombrie 2012, Microsoft a decis sa amane lansarea variantei pentru Windows 7 pentru a se asigura ca, odata lansata, va functiona in mod optim. Aceasta decizie a determinat unele critici din partea utilizatorilor care erau nerabdatori sa incerce Internet Explorer 10.

Cei care folosesc Windows 7 impreuna cu noul browser vor beneficia de verificare si corectare a scrisului prin optiuni integrate in Internet Explorer 10, dar si de o experienta internet imbunatatita, prin accesul la noile standard web ca CSS3. Totusi, interfata Internet Explorer 10 pentru Windows 7 nu va oferi o experienta full screen, asa cum se intampla in Windows 8.

 

 

 Sursa: The Verge