Intelegere pasnica intre LG si Samsung pentru patentul tehnologiei OLED

22

Singurele motive pentru care disputa dintre LG si Samsung pentru patentul OLED nu a facut atata valva au fost procesele gigantului sud-coreean cu Apple.

Problemele intre cele doua companii au debutat in 2011 cand Samsung Display a inceput sa isi suspecteze 11 angajati ca ar fi scurs catre LG Display informatii despre tehnologia OLED, tehnologie folosita de catre compania coreeana pentru producerea ecranelor pentru smartphone-uri, tablete, televizoare si alte terminale.

Samsung este data in judecata de catre LG, compania coreeana reactionand la randul ei, reusind sa anuleze in justitie sapte patente detinute de LG. Exista informatii ca Samsung ar fi cerut o compensatii foarte mari pentru informatiile despre tehnologiile dezvoltate care ar fi ajuns nejustificat pe mainile celor de la LG.

LG si-a sustinut nevinovatia in legatura cu aceste incidente insa Samsung si-a presat rivalul sa ii ofere scuze publice, provocand LG sa ameninte cu un proces de defaimare.

Agentia de presa coreeana Yonhap raporteaza ca cele doua companii isi vor rezolva disputa pe care o au pentru patentul tehnologiei OLED prin dialog si nu la tribunal.

Se pare ca ambele companii au ajuns la sentimente mai bune si vor sa isi resolve problemele departe de salile de judecata si ochii presei.

Sursa: Engadget